Naturalny antybiotyk – przepis na słowiańską miksturę

Ponieważ wielu ludzi skarży się na ciągłe wirusówki i przeziębienia, polecam stosowanie naturalnych składników leczniczych. Jeśli nie musicie, nie przyjmujcie antybiotyków! Przy częstym stosowaniu, traci się odporność i tworzy się błędne koło, nawracające grypy, wirusówki, stany zapalne. Następuje wyjałowienie naturalnej flory bakteryjnej. W większości przypadków wdaje się grzybica , najpierw przewodu pokarmowego, jelit, pochwy, następnie ogólnoustrojowa, z której wyjść jest naprawdę trudno. Nie dość, że spożywamy ogromną ilość rafinowanych produktów utrwalanych chemicznie, dodatkowo w mięsie mamy sterydy i antybiotyki. Dodatkowo dochodzi stres, który wprowadza komórki w zesztywnienie i zblokowanie naturalnego przypływu energii i procesów obronnych organizmu. Nie szokujcie organizmów dodatkowo sztucznymi preparatami, antybiotykami, sterydami. W miarę możliwości zmniejszajcie ilość cukru i białej mąki do minimum. Odkwaszajcie wasze organizmu dietą zasadotwórczą, pijcie sodę oczyszczoną (1 łyżeczka zalana łyżką cytryny i gorącą wodą z rana na czczo na pół godziny przed posiłkiem)! Odkwaszenie organizmu to podstawa zdrowia.

Polecam stosowanie mikstury, która działa na wiele wirusów i bakterii, a przede wszystkim usuwa z organizmu procesy gnilne i grzybicze. Stosujcie ją 4 razy w roku niezależnie od tego czy jesteście zainfekowani czy zdrowi. Po oczyszczeniu stosujcie probiotyki wspomagające odbudowę naturalnej flory bakteryjnej. Jeszcze kilkanaście lat temu, żywność nie była tak skażona i wyjałowiona chemią, organizm radził sobie w odbudowie flory bakteryjnej. W dzisiejszych czasach grzybicę ma praktycznie każdy człowiek, w mniejszym lub większym stopniu. Dieta rafinowana, wszecobecne leczenie antybiotykami niszczy naturalne mechanizmy obronne. Lekarze nie martwią się wypisując na każde kichnięcie antybiotyk, o grzybicy nawet nie mówią! Mało tego, leczą grzybicę antybiotykami! To jest niestety podstawowy błąd, grzybica po leczeniu antybiotkiem zawsze powraca, często ze zdwojoną siłą! Warto zadbać o swoje zdrowie, bo to ono daje nam radość życia i wolność;)

oto przepis

mikstura

0,75l octu jabłkowego (samodzielnie przygotowany lub bio z Rossmana)
¼ szklanki drobno posiekanego czosnku
¼ szklanki drobno posiekanej cebuli
2 świeże papryczki Chili ostre
¼ szklanki startego imbiru
2 łyżki startego chrzanu
2 łyżki kurkumy w proszku
1 łyżeczka goździków zmielonych

Wszystkie składniki oprócz wsyp i dobrze wymieszaj w słoiku. Następnie zalej octem. Dobrze zakręć i wstrząśnij. Trzymaj słoik w suchym i chłodnym miejscu przez 2 tygodnie od czasu do czasu wstrząsając. Następnie przecedź przez gazę i wyciśnij do sucha. Płyn przelej do butelki.

Podczas choroby: pij po 1 łyżeczce do 6 razy dziennie.

Profilaktycznie po 1 łyżce rano i wieczorem , może być ze schłodzoną herbatą lub wodą.

Advertisements

Autor

2 myśli na temat “Naturalny antybiotyk – przepis na słowiańską miksturę”

  1. Ja jestem Słowianką;) jem papryczkę chili, imbir , natomiast prasłowianie możliwe że nie, ale na pewno jabłka jedli 😉 Słowiańska mikstura powstała w słowiańskiej głowie i uratowała słowiańśkie ciało, które teraz dzięki Bogu i pomysłowi na miksturę- żyje i jest zdrowe 😉

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s