Bułeczki otrębowe bez mąki

składniki:

4 jaja

25 płaskich łyżek otrąb: owsianych żytnich i orkiszowych

200g twarogu półtłustego lub chudego

2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

garść pestek dyni

garść ziaren słonecznika

łyżka siemienia lnianego

łyżeczka mielonego ostropestu plamistego

garść posiekanego koperku

przyprawy do smaku: sól, pieprz, zioła

Wszystko można zmiksować delikatnie: najpierw jaja do tego proszek do pieczenia, otręby , twaróg, i pestki i nasiona, wykładamy zmiksowane ciasto łyżką na papier, pieczemy w  piekarniku 200st przez 20-30 minut.

Reklamy

Autor

2 thoughts on “Bułeczki otrębowe bez mąki”

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s